Min blogglista

måndag 24 juli 2017

Ufo-monumentet, Sibirien coh Kronoskogen

Utomjordiskt besök i Sibirienskogen utanför Ängelholm. Detta påstod iallafall Gösta Carlsson, senare kallad Pollenkungen.  Rymdskeppet landade enligt utsago den 18 maj 1946 och hela historien finns nerskriven i boken "Mötet i gläntan". Ett monument sattes upp 1972 och vid platsen finns även en Ufo-grav och ett skadat träd. Vad man ska tro på är var och ens ensak men visst är det spännande.


Sibirienskogen heter området omkring och består av sanddyner och tallskog som planterades på 1800-talet för att skydda mot sandstormar och verka som en barriär mellan hav och land. Det finns olika sorters tall, den långa raka furan och denna krokiga variant som kallas bergtall.

Kronoskogen är namnet på en övriga skogen och denna planterades på 1700-talet. Från stationen går vandringsleder och det är mycket lättvandrat, lite för lätt för det är platt och brett.
Karta över området.
Havet finns ju alltid och en promenad längs stranden är alltid mäktigt men var finns alla badgäster? Det är ju mitt i juli, semestertider och det borde vara smockfullt, Inte en kotte syns. Sol och värme är också en frånvarande faktor.






Chai Hong är en asiatisk restaurang i centrum vilken jag besöker för andra gången.  Jättegod mat och bra service, Den får 4  av  5 solar ¤¤¤¤. 



Dagens vandring ca en mil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar