Madeleine Månsson utbildade sig sig till DJ och vid 67 års ålder dj:ar hon på klubbar för 50-plussare. Hon menade att det inte kändes så kul att gå på disco med sin dotters kompisar och hon skapade därför ett ställe där discosugna medelålders kunde få släppa loss på klubb Gloria 50+ disco. Här krävs legitimation för att få komma in. Är du 49 år anses du för ung.  Läs mer:  http://blogg.m-magasin.se/amelia-adamo/2011/09/15/disco-50-ar-har/  Nog har tiderna förändrats till det bättre. Discot håller till på onsdagar och dansen börjar klockan 20.00 så man kan gå hem före midnatt.

Ett annat medelåldersdisco är Disco K-50 som ligger i Helsingfors. Inte här heller är ungdomar i 40-årsåldern välkomna och även här börjar discot tidigt på kvällen och håller på till max klockan ett. Här dansas det till både Village People och Lady Gaga.

Helsingborg arrangerar Klubb 39 Plus. Klubben presenterar sig som ett alternativ för den som gillar det bubblande party- och nattklubbslivet och som älskar att mingla. Från Dj-båset hörs gamla godingar från 1970/80-talet uppblandat med en och annan modern hitlåt.

Sedan har vi konceptet Loveboat - the golden years of disco - för danssugna 40-åringar.