Min blogglista

tisdag 13 mars 2012

Rädsla - en styrande produkt

Ny, reviderad upplaga är äntligen ute till försäljning igen.Vi har skrivit om sådant som oftast tystas ner i media och ämnen som inte får plats i den dagliga debatten. Boken har inte patent på någon "sanning" men kan få oss att  tänka i nya banor. Kärnan är "rädsla". Rädslan att förlora hälsan, jobbet och rädsla för naturkatastrofer profetior och rädslan att vara annorlunda. Ämnena är spridda och boken finns på  vissa bibliotek och i näthandeln.Personligen ser jag rädslan överallt och hur man lätt kan tjäna pengar på folks rädsla. Fear is big business. Det är inte sunt att lyssna på alla olycksprofeter, blint ta åt sig av alla larmrapporter i media, kapsla in sig i allehanda säkerhetsattiraljer, använda sig av ett katastroftänk istället för att bli problemlösare och möjlighetsmästare. Att jag ogillar trygghetsnarkomaner  går inte att ta miste på och jag tycker man bör fokusera på de verkliga problemen och inte fastna i petitesser.


Boken finns bl.a på
www. vulkan.se
www. bokus.se
www. adlibris.se
www. cdon.se

Läsexempel:
  • "Skräckpropaganda är mycket effektivt. När man väl skrämt upp människor går det lätt att sälja in allehanda säkerhet. ”Fear is big business”. Det räcker med en artikel om ökade villainbrott för att det ska bli rusning av försäljning av inbrottslarm. Snyfthistorier, löpsedlar, någon expert uttalar sig i en fråga och vips har man hela svenska befolkningen med sig som tycker likadant." 
  •  "Självmedicinering är ett tecken på brister i vården och synliggör också den desperation som många människor upplever. Att exempelvis använda droger är absolut inget att rekommendera, men låt inte den som är frisk kasta första stenen, för den som har en kropp som aldrig värker kan heller aldrig förstå. Detta har såklart blivit ett stort problem för Läkemedelsverket (LMV). De varnar för att många läkemedel är förfalskningar och rent av farliga.  Säkert har de rätt i många fall, men det är också så att LMV samt läkarkåren ser sig hotade över en alltmer krävande och kunnig patientkår".
  •  "Att bryta sig in i en pälsfarm nattetid och släppa ut hundratals djur är sabotage med syfte att skada ekonomiskt samt skapa debatt i media. Mot-ståndare menar att minkutsläpp är fel, då minkarna inte klarar att leva i frihet, de svälter ihjäl, orsakar trafikolyckor och stör den naturliga balansen i naturen. Aktivisterna svarar med att fruktansvärda förhållanden kräver drastiska åtgärder och att demokratin inte skyddar inlåsta och värnlösa djur."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar